Werkcode: 288853

Spoorwegkathedraal

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze iPhone, iPod en iPad app.

Download de Werk aan de Muur App

Omschrijving

Het treinstation van Antwerpen is bijzonder mooi vormgegeven, zo zeer zelfs dat de Antwerpenaren dit ook wel de Spoorwegkathedraal noemen. Zo ziet het er ook wel uit. De vele barokke ornamenten en glas-in-lood beglazing doen de bezoeker denken in een kathedraal te zijn beland. Het station is zeer ruim opgezet, met 14 perrons over drie niveaus.
Het Amerikaanse weekblad Newsweek plaatste het station in februari 2009 bij de wereldtop. De Amerikanen bezochten een aantal prestigieuze stations en kwamen tot de conclusie dat de Antwerpse spoorwegkathedraal een vierde plaats waard is. Station Antwerpen-Centraal werd in 2010 gekozen tot mooiste station van Europa, door bezoekers van StedenTripper.com. In 2014 werd het station door de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable tot mooiste treinstation ter wereld uitgeroepen. (bron: wikipedia)

Over Jan vd Knaap

Sinds een paar jaar ben ik gegrepen door de fotografie en sleep ik mijn camera overal mee. Ik hou steeds meer van het abstracte en het ongrijpbare, de dingen die je niet snel opvallen. Ook hou ik van het weer en de stemming die het weer teweeg kan brengen. Ik volg geen echt vaste lijn, en mijn werk varieert van natuur tot abstract, hoewel het weer behoorlijk vaak in mijn werk terugkomt.De werken die ik op Werk aan de Muur plaats zijn standaard voorzien van het AdobeRGB(1998) kleurprofiel. Dat betekent dat de kleuren feller en sprankelender zijn. Vrijwel alle beeldschermen kunnen echter het beperktere sRGB profiel tonen, waardoor kleuren minder intens -kunnen- lijken. Een bestelde print is echter prachtig in volle kleuren uitgevoerd. Zoals het hoort. Lees hierover meer in http://www.candela-fotografie.nl/blog/kleurprofiel/

Alle werken